x
Van den Berg app DTT Multimedia

zoeksuggesties

Over VDB

Ons Bedrijf is opgericht in 1959 door Henk van den Berg sr. Tijdens zijn werk voor een bouwmaterialen handel ziet hij in België afvoerputten liggen, deze koopt hij en terug in Nederland zijn deze snel verkocht, de verkoop gaat goed.


Al snel wordt er over gegaan op het zelf gieten van aluminium putten en roosters. In 1974 is de huidige locatie achter het huis te klein en vestigt hij zich in Lelystad, na 2 jaar vind daar de eerste uitbreiding plaats van 500 vierkante meter extra magazijn.


1980 is het jaar dat de eerste kunststof spuitgiet matrijs gemaakt wordt voor put type 402, op dit moment beschikken wij over meer dan 30 eigen spuitgietmatrijzen.


Het bedrijf wordt in 1993 overgenomen door Henk van den Berg jr. op dat moment wordt er steeds vaker gekozen voor kunststof spuitgiet producten in combinatie met RVS.


Begin 2000 vinden er op het gebied van water afvoeren een verschuiving plaats, er worden design afvoer producten ontwikkeld, denk hierbij aan tegelputten, douchegoten en design roosters. Er is dusdanig veel vraag naar deze producten dat de ruimte niet toereikend meer is en er wordt naast het bestaande pand een nieuw pand gebouwd van 500 vierkante meter voor goederenontvangst en assemblage.


Op dit moment zijn wij met 8 mensen werkzaam Joost doet productontwikkeling, verkoop buitendienst en is eindverantwoordelijke. Tom is verantwoordelijk voor de verkoop binnendienst, Chantal ontwerpt o.a. de catalogus en producttekeningen. De website wordt gemaakt door Femke en zorgt tevens voor de administratie, Joey is magazijn verantwoordelijke, Hans en Jilles verpakken en versturen, Wilfred zorgt voor het transport binnen Nederland.