De ZERO uitvoering

Als eerste bedrijf van afvoer producten in Nederland hebben wij het initiatief genomen om van 100% eerder gebruikte grondstoffen voor kunststof en voor 90% gebruikt materiaal voor roestvrijstaal, afvoerputten te gaan produceren.

De eerste producten die hiervoor in aanmerking komen zijn de bekende kunststof emmerputten van 200×200 mm, met zij en onderuitlaat en voorzien van een roestvrijstalen rooster. Om een duidelijk verschil te maken met de huidige materialen die hiervoor (nog) gebruikt worden, komen deze afvoerputten in de ZERO categorie. De eerste putten uit de ZERO categorie zijn vanaf nu uit voorraad leverbaar.

Door dit initiatief is het mogelijk dat er alleen voor deze 2 afvoerputten op jaarbasis duizenden kilo’s minder nieuw kunststof basis materiaal nodig is. Voorlopig blijven wij genoemde 2 afvoerputten nog wel in het “oude” nieuwe materiaal leveren, maar zodra er een omslagpunt bereikt is gaan wij over op volledig gebruikte grondstoffen.

De gebruikte materialen zijn aan het eind van hun levensduur (intussen zijn we natuurlijk wel jaren en jaren verder) weer volledig her te gebruiken om nieuwe producten te gaan maken. In een circulaire economie bestaat geen afval en worden steeds meer grondstoffen opnieuw gebruikt, m.a.w. het afval is de nieuwe grondstof!

Als aanvullend initiatief zijn wij voor tenminste 2 jaar productpartner van Trees for All, om hiermee een extra positieve bijdrage aan ons klimaat te leveren. Ook het dak van ons bedrijfspand is inmiddels voorzien van 120 zonnepanelen waardoor wij nu energie neutraal werken en een deel van onze bedrijfswagens rijdt 100% elektrisch middels onze eigen laadpaal, die natuurlijk ook voor eventuele bezoekers gebruikt kan worden.

Meer info vindt u op bijgeplaatste pdf.

 De fundering is er……..de toekomst kan beginnen!